מה ילד יום?

מה ילד יום?

"מה ילד יום?" כמה פעמים במהלך חייכם שאלתם את השאלה הזאת?. בשאלה מעוררת המחשבה הזאת פתחה בת גלים שעאר, אמו של גיל-עד שעאר, אחד משלושת הנערים שנחטפו ונרצחו ע"י טרוריסטים אכזריים, את הרצאתה המרתקת בערב נשים שנערך בשבוע שעבר, במרכז "אור מנחם". מפגש עוצמתי עם תובנות חדשות על החיים.

ערבי הנשים שמקיים המשרד לקידום מעמד האישה בראשות הגב' אהובה עמרם, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, ובשיתוף פעולה פורה ומקרב לבבות עם הרבנית חנה עמאר, זוכים לתמיכתו של ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי ולפרגון ענק מצד הנשים אשר מגיעות ונהנות מהמפגשים הללו. בערב הנשים האחרון שהתקיים בשבוע שעבר, לקראת ט"ו בשבט, התארחה גב' בת גלים שעאר ונשאה הרצאה בפני הנשים. בת גלים ריגשה מאוד את קהל הנשים, הצליחה לגעת במיתרים הדקיקים ביותר שבלב ותחושת צמרמורת חלפה בנשים כאשר היא סיפרה כי שמו של הספר "מה ילד יום", המבוסס על דפי היומן השרוף שנמצאו מפוזרים, רומז לילד גיל- עד ובחיים החזקים שנקטעו בגיל צעיר.

בת גלים שתפה את הקהל: "תמיד ידעתי שלא הכל תלוי בי. רק אחרי חטיפת הנערים קלטתי שאנחנו אנשים קטנים כל כך ולעולם לא נוכל לדעת מה הקב"ה מתכנן עבורנו", אך היה זה רק מעט מהדברים שאמו של גיל-עד העניקה לנשים בקהל, באחד הערבים החווייתיים ביותר, המעצים והמעורר ההשראה עבור קהל הנשים הגדול שהשתתף באירוע. וכך, בהרצאה מאוד אישית, שיחזרה בת גלים את הרגעים הקשים, את הצער והכאב, את הימים של חוסר הודאות וחוסר הידיעה על גורל הבנים. היא שיתפה את הנשים ברגעים הקשים מאז התבשרו על החטיפה. בתקווה, באמונה ובתפילות שהכל ייגמר בכי טוב, ולבסוף בבשורה הנוראה מכל – רצח הבנים. היא דיברה על ההלם הקשה שבא לאחר הבשורה, את ההשלמה עם הגורל המר, את קבלת גזרת השמים בהבנה כי האלוקים מנהל ומסובב את העולם כרצונו ועלינו לנהוג בענווה ובצניעות גם כשאיננו מבינים את הדברים.

הרבנית חנה עמאר חיברה את הקהל ללוח השנה כאשר דיברה על הנושא "כי האדם עץ השדה" ועמדה על המטאפורה בה האדם דומה לעץ מבחינה פסיכולוגית, פיסיולוגית ורוחנית, וכשהוא מצליח לעצב דור המשך (פרי) הרי שהוא מותיר חותם בעולם, "בדומה לגלעד והנערים היקרים שבחייהם הקצרים הצליחו להותיר חותם עד בעם ישראל כולו". הזמרת  ריקה רזאל, אחותו של הזמר  יונתן רזאל, השלימה את הערב המרגש עם מופע מוזיקלי ושירים סוחפים ולבסוף ריגשה עד כדי דמעות כאשר ביצעה יחד עם בתה, שיר על אהבת אם ובת. היה זה שיאו של ערב אשר הביא לפרץ של רגשות, צחוק ובכי, התעלות והתרוממות רוח כאשר קהל הנשים נעמד על רגליו מצטרף בשירה חזקה ונסחף בריקודים של שמחה נלהבת ואמונה גדולה.

אהובה עמרם סיפרה על נקודת המבט האישית שלה בסיפור החטיפה. איפה זה תפס אותה ואיך המקרה הנורא נגע בה. "התחושה שחטיפת שלושת הנערים הותירה בי כמו בכולם, היא של נפלאות דרכי האל ולא תמיד יש לנו הסבר הגיוני לאירועים" אמרה והוסיפה את החשיבות שיש לאחדות ולאהבה, לגיבוש ולנתינה, לתחושת הביחד ולמשפחה, שמחברים בין כל חלקי העם בתקווה, תפילה וברצון להיות טובים יותר. "בכל אלה יש מעט מן הנחמה לעם ולמשפחות" סיכמה. הנשים שהשתתפו באירוע פרגנו על הארגון ובחירת הנושא. "המפגש עם בת גלים היה מעורר השראה והדגיש את החוסן והעוצמה הנשית הנדרשת לתקומה ממשבר, לצמיחה מחודשת עם כל הצער ולבחירה בחיים משמעותיים".

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*