מעורבות הורים ושיתוף פעולה בינם לבין המורים והנהלת בית הספר הוכיחה את סגולותיה והתלמידים מציגים הישגים טובים יותר. בבית ספר דביר החליטו למסד את הקשר בפעילות משותפת ובכל יום שישי בית הספר הופך למסגרת מארחת שבו התלמידים מארחים את כל בני המשפחה ללימוד משותף. עוד מודל שבבוא העת יהפוך לתוכנית ארצית.
לימוד התורה בימי שישי הפך למסורת של קבע בבית ספר דביר. כך, בכל יום שישי מגיעים בני המשפחה המורחבת (מאחים ועד סבים ודודים), לשעת איכות של לימוד תורה משותף בהנחיית רב ביה"ס, הרב יהושע כהן.
בית הספר 'דביר' משמש כבית ספר קהילתי, מתוך הכרה בחשיבות של הקשר ההדדי בין בית הספר לקהילה, וכמובן בין בית הספר להורים. היוזמה נועדה לאפשר להורים יותר אפשרויות של השפעה על חינוך ילדיהם.
לכל תלמיד המשתתף בלימוד יש כרטיס אותו מנקבים לאחר השיעור. תלמיד שצובר ניקובים מגביר את סיכוייו להשתתף בטיול מצטיינים. בסיום הלימוד עורך הרב חידון על הנלמד ובכך מגביר את המוטיבציה אצל התלמיד.
מחקרים מעידים, כי מעורבות ההורים ושיתוף הפעולה בינם לבין המורים בתהליך הלימודי, משפרים את הישגי התלמיד ואת התנהגותו. בית ספר דביר המאמין בשיתוף ההורים ובמעורבותם בנעשה בבית הספר, מאמין גם שלקשר ההדוק יש ערך מוסף והוא מניב פירות טובים עבור כל השותפים.
הורי התלמידים מספרים שהם עצמם נהנים ללמוד תורה ושהילד מאושר כאשר הם מגיעים ומקדישים לו זמן איכות. יתירה מכך, כל המשפחה נהנית כאשר אותם ילדים אומרים דברי תורה ליד שולחן השבת.
באחד השיעורים כיבד אותנו בנוכחותו הרב יוסף חיים אברג'ל, בנו של הרב יורם זצוק"ל, והתרגשות רבה אחזה בקרב המשתתפים. בשנה שעברה ביקרו התלמידים במוזאון המדע, ואף זכו לבקר את הרב הראשי, הראשון לציון, הרב יצחק יוסף בלשכתו ואף לקבל את ברכתו.
הורים מדווחים שצומחת תועלת רבה ממעורבותם בעשייה הבית ספרית בכך שהיא מאפשרת להרחיב את יחסי הגומלין בינם לבין בניהם. בית הספר מתכוון להמשיך ולפתח את המסורת המבורכת.