בית המשפט לענייני משפחה באשדוד פסל צוואה למרות שהעדים לחתימה היו שני עורכי דין מאשדוד וצורפה לה חוות דעת מקדימה של פסיכיאטרית שקבעה שעורכת הצוואה הייתה צלולה לכאורה בדעתה בעת עריכת הצוואה.
השופטת ענת אלפסי קיבלה את טענותיהם של עו"ד אבי טויזר ועו"ד שמוליק רוזן ממשרדו, באי כוחם של שלושת האחיות, שהתנגדו לניסיון האח לנשל אותן מירושת הוריהם ולהוריש להן 10 שקלים בלבד לכל אחת מהן.
בשנת 95' ההורים ערכו צוואה משותפת לפיה ההורים מורישים לבן מבנה תעשייתי באזור התעשייה באשדוד, לאחת הבנות את דירת המגורים ואילו לשתי הבנות הנותרות סכום כספי זהה כל אחת. בצוואה זו נקבע כי שינוי הצוואה ייעשה רק בהסכמת שני ההורים.
בשנת 2009 האם חתמה על צוואה חדשה ביוזמת האח, ושנערכה ע"י שני עורכי דין ששימשו כעדים, תוך שהם מסתמכים על חוות דעת פסיכיאטרית מקדימה לפיה האם צלולה בדעתה. בצוואה זו נכתב כי האם מורישה לבנה את כל רכושה ומורישה לכל אחת מהבנות 10 שקלים בלבד. הצוואה החדשה הזו נעשתה למרות שבאותה עת האב, אשר היה אמור לאשר את השינוי בצוואה, היה חסוי לאחר שמונה לו אפוטרופוס, ולא יכל היה ע"פ החוק לעשות כן.
ארבע שנים אח"כ ולאחר פטירת האב, הצדדים לסכסוך חתמו על הסכם משפטי בו נקבע כי הצוואה המשותפת משנת 95' היא הצוואה התקפה היחידה של המנוח ושל האם, שהייתה עדיין בחיים באותה העת, תוך שהאח מסתיר את הצוואה משנת 2009. לפתע, ולאחר שהאם הלכה לעולמה, הבן שלף את הצוואה משנת 2009 וביקש לממשה, על פיה הוא היורש היחידי של כל העיזבון מלבד אותם 30 שקלים שצוו לאחיותיו.
האחיות עתרו לבית המשפט לענייני משפחה וטענו באמצעות עו"ד אבי טויזר ועו"ד שמוליק רוזן ממשרדו, כי הבן היה מעורב באופן ממשי בעריכת צוואה זו והשפיעה על אמם השפעה בלתי הוגנת. הם הציגו בבית המשפט את ההסכם משנת 2013 וטענו כי הצוואה לפיה הוא יורש היחיד נוגדת את הצוואה המשותפת משנת 95' בה נקבע בין היתר כי ניתן לשנותה רק בהסכמת שני ההורים.
עורכי הדין הצליחו בחקירה הנגדית לקעקע את עדויותיהם של עורכי הדין שערכו את הצוואה, הרופאה הפסיכיאטרית והבן תוך חשיפת סתירות ביניהם.
השופטת ענת אלפסי קיבלה אחת לאחת את טענותיהם של באי כוחן של האחיות ופסקה כי הצוואה משנת 95' היא צוואה משותפת והדדית ששונתה ללא הסכמת האב והוסיפה כי הבן חתם על ההסכם בו נקבע כי הצוואה משנת 95' היא הצוואה התקפה. השופטת קבעה כי לאחר שהרופאה הפסיכיאטרית ברחה מבית האם לאור מחאת האחיות, הבן ערך "מבצע צבאי סודי" לבצע בדיקה פסיכיאטרית חדשה ולהחתמת האם על הצוואה החדשה הפסולה.
השופטת פסקה כי הבן השפיע על אימו השפעה בלתי הוגנת ואינו זכאי לרשת אותה על פי צוואה זו משנת 2009 וכי עליו לשלם לאחיותיו 30,000 שקלים בצרוף מע"מ עבור הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.
עו"ד טויזר: על אף הקושי לבטל צוואה שנערכה על ידי שני עורכי דין ואשר אף נתמכה בחוות דעת פסיכיאטרית מקדימה, בית המשפט בהחלטה אמיצה וחכמה נתן פסק דין צודק מאין כמותו. הוכח כי מניפולציות פסולות להשתלטות על ירושה, ואפילו באמצעות עורכי דין ופסיכיאטר, לא בהכרח יצליחו, וכי אדם אשר ניסו לגזול לו את ירושת הוריו יכול להסתייע בייצוג משפטי הולם כדי להוציא את הצדק לאור.